Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، برخی گمان می‌کنند که تاریخ ورود سینما به شهر مشهد، مربوط به دوره پهلوی است؛ زمانی که در خیابان ارگ تعدادی سینما توسط ارامنه بنا شد؛ اما باید عرض شود که این گمان، صواب نیست! پای هنر هفتم در دوره مظفرالدین‌شاه قاجار به ایران باز شد و حدود یک سال بعد از مرگ او، به مشهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال ۱۲۸۶ خورشیدی، یک‌سال بعد از پیروزی انقلاب مشروطه، موسی‌خان اعتبارالسلطنه، رئیس قورخانه (اسلحه‌سازی) مشهد، تصمیم گرفت که تالاری را برای نمایش فیلم احداث کند. او زمینی را در محل فعلی کوچه ثبت واقع در خیابان ارگ و درست در مکان کنونی اداره ثبت ناحیه دو مشهد در نظر گرفت و تالار نمایش فیلم را ساخت؛ البته این زمین، بخشی از عمارت شخصی اعتبارالسلطنه بود. اجرای طرح را یکی از اتباع روسیه به نام «آوانُف» برعهده گرفت و کار ساخت تالار به سرعت پایان یافت. موسی‌خان برای نمایش فیلم یک دستگاه آپارات هِنْدلی که نور آن با چراغ «کارپیت» تأمین می‌شد، خریداری کرد و به این ترتیب، کار نخستین سینمای مشهد آغاز شد.

برای اعیان و اشراف یک لُژ ویژه در نظر گرفته شده‌بود و مردم عادی هم می‌توانستند با پرداخت «پنج شاهی»، که برای مردم عادی آن زمان رقم بالایی محسوب می‌شد، به تماشای فیلم صامتی بنشینند که البته یک نَقّال، ضمن پخش، توضیحاتی «مَن درآوردی» درباره آن ارائه می‌کرد! تالار «اعتبارالسلطنه» تا سال ۱۳۰۵، یعنی اوایل دوره پهلوی، به کار خود ادامه داد، اما کم‌کم از رونق افتاد و از فضای آن، تنها برای برپایی مراسم استفاده می‌شد. چندی بعد، ساختمان مذکور را برای ساخت اداره ثبت مشهد ویران کردند و ساختمانی که همچنان با وجود تغییرات ظاهری، در همان مکان پابرجاست، جای تالار اعتبارالسلطنه را گرفت.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۸۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه سینما بزرگداشت کیانوش عیاری را برگزار می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موزه سینما، همزمان با زادروز کیانوش عیاری طی مراسم ویژه ای در روز ۲۲ اردیبهشت گنجینه این کارگردان مولف سینمای ایران در موزه سینما افتتاح می شود و تعدادی از هنرمندان و سینماگران درباره ویژگی های آثار عیاری و نقش او در ارتقای سینمای ایران سخنرانی خواهند کرد و همزمان فیلم های ۸ میلی متری این هنرمند نیز به نمایش درخواهد آمد.

همچنین از روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت تا چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ساعت ۱۷ نسخه های اصلاح و مرمت شده فیلم های سینمایی «آبادانی ها»، «شبح کژدم»، «بیدارشو آرزو» و «بودن یا نبودن» با همکاری فیلمخانه ملی ایران در سالن فردوس به نمایش در می آید و پس از نمایش فیلم ها جلسه نقد و بررسی با حضور مخاطبان و اهالی رسانه برگزار می شود.

حضور در این مراسم برای علاقه مندان سینما آزاد است.

کد خبر 6097043 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • آیا مست عشق پای ستارگان ترکیه‌ای را به سینمای ایران باز می‌کند؟
  • صحنه‌هایی از فیلم جدید محمدرضا فروتن پس از ۵ سال | ببینید
  • موزه سینما بزرگداشت کیانوش عیاری را برگزار می‌کند
  • برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد
  • بررسی «مست عشق» حسن فتحی در رادیو
  • گیشه سینماها در هفته دوم اردیبهشت چقدر فروخت؟
  • بزرگداشت کیانوش عیاری در موزه سینما
  • ساخت نخستین ابرترانسفورماتور ۵۰۰ مگاولت آمپر کشور در زنجان
  • تهیه کننده نون خ سریال جدید می‌سازد
  • سری جدید برنامه «هفت» از امشب در قاب تلویزیون